Stämpeln, som jag och Mäki med en gång kan borsta bort

Det finns få saker i världen som kan göra mej så jävla arg och irriterad, som det ständiga tjatet och jämförelsen mellan dam - och herr idrott.

ALLA vet att man inte kan jämföra dam - och herr idrott, killar är starkare, för det är det folk ständigt påpekar.

Varför jag jag helt plötsligt tar upp denna ständiga "fråga", ingen i Linköping har kunna missa LFC tog hem SM guldet i damallsvenskan, dom får uppmärksamhet tidningarna, dom ska hyllas på torget, (för konstanden runt 700 000, dock onödigt och gå ut med i tidningarna, för folk får så ont i magen när en tjejlag ska hyllas för så mycket pengar)
Det är massa, massa folk som blivit glada för tjejernas framgångar, och jag gläds att dom får så mycket positiva komentarer, det är dom verkligen väl värda!!
Men så klart finns det folk som bara måste lägga så här onödiga komentarer:
"dam fotboll är som och släppa ut kossor i ett v75 lopp.."
"damfotbollen håller inte högre klass än herrar korpen/div 6 fotboll.."
Är bara ett par av en del komentarer som har kommit in på en del forum, det är så jävla tråkigt och tröttsamt, dt är bara folk, (killar, män från 1700 talet som fortfarnde lever i en trångsynt värld) då kvinnor inte fick idrotta.
Hallå vi lever på 2000 talet, som ska vara en modern och jämnställd värld!!! Dags och vakna, för er som inte har fattat att vi lever i nu tid och inte i då tid!

Faktum är att LFC guld är det första i stan på ca 20-25 år, dom har lyckats me någe som bara gamla handbollslaget Saab lyckades me typ 1975, så visst är tjejer ganska så underbara i bland...
Gläds me andras framgångar, att vara glad för andras framgångar är inge brott, man är bara helt enkelt männsklig.

Folk som gnäller och inte kan glädjas me andras framgångar, är bara avundsjuka, och bittra personer som misslyckas med sin egen idrottkarriär!
Jag som nästan hela mitt liv spela i en idrott, där man ständingt fått höra negativa komentarer, börjar lite smått blir jävligt trött Sveriges fyrkantiga syn på tjejer/kvinnor som lever för sin idrott!

Jag säger så här, gillar du inte dam idrott, titta inte, bry dej inte, men vi gör det vi älskar och brinner för!

Jag vet, har själv varit med om det, folk som säger att "hon är så dålig" etc etc.... är bara rädda för dej!

Folk som kastar skit på damidrott, är rädda för oss, rädda och bli bortgjorda, gör man en fint på en kille, kan man räkna me ett klubba i knäväcket, en tackling i ryggen, man får spela med livet som insatts, bara för att....man älskar det man gör...



Jag kan inte annat än och glädjas för LFC fantastiska framgångar, jag kan inte sluta imponeras av det lag, dom haft i år, eller dom senaste säsongerna, dom har spettsa till laget lite till i år.
Det roligast jag hört på länge, LFC har köpt sej till toppen...eh...

Ja jo visst kan man se det så, men jag tycker nog att ett köplag, är när man köper till sej stjärnor....
Mäki borsta bort den stämpeln med en gång, den enda LFC har köpt med "stjäns status" är Sara Larsson, som när hon kom till LFC var bofast i landslaget.

Nu ska vi se vilka Stjärna lirare LFC har köpt....
Om vi börjar längtsbak:

Sofia Lundgren: NY!  Jag var näst lyrisk när jag hörde om övergången, Hedvig gick till Göteborg, och lite för mej själv hoppades jag på att"ah Sofia Lundgren, skulle jag vilja se i LFC" PANG några senare, Sofia Lundgren klar för LFC,
Stjärn status: Nja, några "lätta" år i Umeå sökte hon utmaning i AIK, hon tog upp AIK som mittenlag, riktigt bra målvakt!

Maria Cerdholm: Har inte spela allt för många matcher i år, mest spela i Kenty, där hon enligt ryckten, spela riktigt bra, kanske lite lyx och ha en sån bra målvakt på bänken, svårt och peta en målvakt som Sofia Lundgren!! Mia håller även till i F 23 landslaget.
Stjänstatus: Nej



Back linjen:

Maja Krantz: Fick begränsat med speltid förra året, har i år växt ut till en riktigt klippa på högerkanten, växer med speltiden, vem gör inte det... 
Stjärnstatus: nej, men en som jobbar i det tysta

Charlotte Rohlin: Miss Linköping, Kenty/Linköping trogen hela karriären. Har dom senaste säsongerna växt ut till en försvars jätte, bildade ett fruktat mittbacks par me Sara Larsson, förra året och i år med Faith Ikidi!
Stjärn status: Ja, dom sensate säsongerna, spela till sej respekten hon förtjänar

Faith Ikidi: "NY"! Vilken lirare, och vilken miss Kristianstad gjorde, hon gjorde en prov vecka för dom, men impoenrade tydligen inte alls på dom, tackar vi för. Faith har varit grym säsongen igenom, en publikfavorit, folkungavallen avgudar denna Nigerianska landslagspelare. Spelat klockrent me Rohlin i år.
Stjänstatus: Nja, men har spela som en gud, och förtjänar all respekt!

Maria "kalle" Kalrsson: NY!  Ingen stjänrna, men en jämn och bra all round spelare från Göteborg/Koppaberg, ska enlig mej ha vänster kanten före Marie- Louise Skålberg.
Stjänstatus: Nej

Vi fortsätter med en intressant mittfällt uppställning...

Maria "Mia #6" Karlsson: Även där Kenty/Linköping trogen hela karriären, en bra spelare, gör alltid sitt jobb, även Mia jobbar i det tysta, bra vänsterfot.
Stjänstatus: Nej, men varför lirarar inte Mia i landslaget??

Petra Larsson: En fantastisk säsong, lite ojämn förra året, men har med spelatid och förtroende växt ut, gillar hennes sätt och lira fotboll på, (Nya Caroline Seger??!!) Har även fått chansen i landslaget, det var en högoddsare kan jag lova, men bra Dennerby!
Stjänstatus: Inte än, men vänta ni bara!

Caroline Seger: Behöver man säger mer än Caroline Seger? nej tror inte så, Sveriges och världens absolut bästa spelare på sin position!! Spelgeni, vinnarskalle, kämparvilja, hon har under sina 4-5 år i LFC växt ut till en världspelare, och Kapten för landslaget. Seger ersätter man inte, man försöker så gott det går och fylla luckan och tomrummet eftter henne, grattis Philadelfia!
Stjänstatus: OH JA!!

Högerkanten har till mesta dels tillhört:
Tilda Heimersson: En bra spelare, en bra figher, står på tillväxt, kapten i F19 landslaget, är en spelare och jobba vidare på.
Stjärnstaus: Nej, inte än

Jessy Sharro: NY! Kan bli rikgt bra, har mycket fotboll i sej, bra teknik.
Stjänstaus: Nej

Ann Westermark: har ingen uppfattning om henne, comeback sent på hösten som utfyllnad spelare.

Cathrine Paaske Sörensen: NY! Hallå!! en helt fantastisk mittfälltare, tillsammans me Seger, allsvenskans bästa om inte världens bästa mittfällts par! Var tvungen pga av artist skatten och lämna LFC och Sverige efter 6 månader, flyttade vidare till Australien.
Stjän status: Ja absolut!

Julie Rydahl-Bukh: NY! Va tyvärr mycket skadad under sin tid i LFC, var precis som Paaske tvungen och lämna LFC pga artist kontrakt, men i övrigt, en mycket bra spelare, höll en hög nivå på sitt spel
Stjänstaus: Nja, bra men ingen Paaske

Anfallet...

Jessica Landström: Anses av många som ganska nonchalnat, kaxig, men i mitt tycket en bra, stor och stark spelare som LFC verkligen behöver, en spelare som framför allt har sin styrka i straffområdet.
En spelar som växer ännu mer i landslaget, i matchen mot Umeå, visa hon stort hjärta och kämparvilja när hon är nere i eget straff område och kämpar tillbaka bollen.
Stjänstatus: Ja

Kosovare Asllani: En spelare med attityd, ödmjukhet är nog inte hennes starka sida, men dock en ritkgti bra spelare, hon blommade ut någe grymt förra året, nu mera bofast i landslaget.
Stjänstatus: Nja, mer ja än nej

Ida Brännström: NY! Vilket fynd, plockaes upp från Kenty, kom från Sundsvall till säsongen. En Jessica Landström, fast en bättre skepnad, enligt mitt tycke, målskytt, som kan bli riktigt farlig om hon får ännu mer speltid, i CL har hon fått spela mycket, och uner kvalet svara för 9-10 mål på 4 matcher, fine, motståndet var inte det bästa, men dock imponerande.
Stjänstatus: Inte än så nej


Jonna Andersson: NY! har inte sett henne så mycket, kan inte säga så mycket, men tror hon kan bli riktit bra, hon hon får mogna till lite.
Stjänstus: Nej

Josefine Öqvist: Har varit skada hela säsongen, hoppas och tror att hon kommer tillbaka nästa år, mycket glädjande att hon var tillbaka på fotbollsplan förra veckan, dock en lång väg kvar...
Stjänstatus: Tillbaka på noll, just nu Nej


Ska man dra slutsatsen av LFC i "hopköpa lag"
Passke är nog den enda men Stjänstatus som LFC har värva i år, (Sara Larsson hade stjänstatus när hon kom 2004)
Men i övrigt:
Sofia Lundgren, Faith Ikidi, Ida Brännström, Jonna Andersson, Jessy Sharro, Maria "kalle" Kalrsson och  Julie Rydahl-Bukh kan knappast räknas som stjänspelare, snarare spelare som växt under säsongen, och då skulle jag nog klappa LFC´s styrelse på axeln och säga, "bra jobbat" ni har hitta rätt spelare.
Så köplag, absolut inte,
Köplag= Real Madrid, där man värvar enbart Stjänsplare, vilket LFC alltså inte gjort!

Segern i Supercupen, Svenska Cuppen, och SM guldet hade aldrig lyckas om det inte vore för spelara som suttit på bänken, spelarna gör sitt jobb på plan, men för och göra sitt jobb där ute, måste man känna stöd från ALLA spelare! Så där med säger jag att bänkspelarna är dom viktigaste.


Man gör det man älskar, inte ska man få skit för det....på ett eller annat sätt berör sport världen över...//TB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0